maandag 11 januari 2010

Witte wereld

Met de huidige winterse omstandigheden is er aan fotoonderwerpen geen gebrek. Een dik pak sneeuw zorgt ervoor dat het landschap totaal een andere aanblik krijgt. Ook een lekkere wandeling in sneeuw is een mooie bezigheid. Afgelopen weekend een wandeling gemaakt in natuurgebied het Aamsveen, waar onderstaande foto is gemaakt.

Canon 20D + Sigma 10-20mm F4-5.6 EX DC HSM

De dieren zijn misschien wat minder blij met deze witte wereld. Met deze omstandigheden is het moeilijk om aan voedsel te komen en daarom laten sommige dieren zich wat makkelijker zien. Zo ook deze reegeit in het Beuningerachterveld, die ik door mij rustig te verplaatsen kon fotograferen, zonder gebruik te hoeven maken van een schuiltent of camouflagekleed.Canon 40D + Sigma 500mm en Kenko 1.4x converter

Ook de vogels die hun kostje in en om het water moeten vinden hebben het nu moeilijk. Veel beekjes, plassen en sloten zijn dichtgevroren en moeten dus nu ook zoeken naar voedsel, wat dus ook extra energie kost. Deze blauwe reiger zoekt zijn kostje bij elkaar in een sloot vlakbij de Oelemars te Losser. De stuifsneeuw zorgt voor hier voor een extra winterse setting.


Canon 40D + Sigma 500mm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten