maandag 12 juli 2010

Voor dag en dauw

De Dinkel


Ben ik er een paar keer op uitgetrokken om opnames te maken van juffers en libellen die 's ochtens zeer vroeg nog onder de dauwdruppels zitten. Door de hoge temperaturen overdag en omdat het soms afkoeld in de nacht, ontstaan dauwdruppels op de juffers en vegetatie, vooral langs de waterkant. Hier koeld het nog sterker af door het water.De dieren zijn dan wat makkelijker te fotograferen, omdat ze niet weg kunnen vliegen vanwege de natte vleugels. Ze warmen zich eerst op. Zo heb ik dus een aantal keer om 5:oou de wekker gezet om er op uit te trekken. Valt niet mee hoor om zo vroeg uit je bed te komen, vooral omdat je ook niet eerder naar bed gaat i.v.m. de hoge temperaturen overdag. Maar het vroege opstaan wordt uiteindelijk wel beloond. Als de wereld ontwaakt en de eerste zonnestralen door de nevel priemen is dat een fantastisch gezicht. Heb een aantal opnames kunnen maken van de weidebeekjuffer, zowel het vrouwtje en het mannetje. De opnames zijn gemaakt langs de Dinkel, die hier door het Twentse landschap slingert.

5 opmerkingen:

 1. heel mooi om in de vroege ochtend foto's te maken. Ze zijn prachtig geworden, een moment van genieten..Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig, die ochtendzon en de libelles met de dauw nog op de vleugels, dat moet drogen dus kun je op je gemak foto's maken.
  En die zijn heel mooi vind ik.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt hele mooie foto`s Ronald, vooral de 2de maar de eerste in tegenlicht vind ik ook erg mooi. Ik heb nog nooit een weidebeekjuffer gezien, de beekjes en reviertjes daar in Twente bieden daar de goede omstandigheden voor dit fraaie soort.

  Groet,
  Mark

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schitterende foto's! Die dauwdruppel voegen dat beetje extra toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit jaar ook voor het eerst weidebeekjuffers gezien en vast kunnen leggen. Mooie opnames allemaal. De bovenste weidebeekjuffer steelt mijn hart.

  groetjes Marjon

  BeantwoordenVerwijderen