dinsdag 25 februari 2014

Buurserzand

Het lijkt er nu op dat koning winter ons dit jaar overslaat. Sterker nog, het voorjaar lijkt wel te zijn aangebroken. Bloembollen komen uit en staan in bloei, de eerste grutto's zijn al weer gespot en kraanvogels vliegen al weer terug naar hun broedplaatsen. Het gaat allemaal erg snel. Ook zijn de buitentemperaturen erg hoog vergeleken met andere jaren. Dus winterse beelden maken heb ik al lang uit mijn hoofd gezet en er zit dus niets anders op dan een jaartje te wachten. Toch ben ik een paar keer naar buiten geweest om nieuwe plekjes te ontdekken. Het Buurserzand heb ik een aantal keren bezocht. Het water staat vrij hoog nu en dus zijn veel vennetjes gevuld met water. Dit geeft weer nieuwe fotomogelijkheden, vooral als je spiegelingen wilt in je foto.  Hier dus een aantal opnames die ik de laatste tijd heb gemaakt in dit fraaie gebied gelegen in Twente en dat wordt beheerd door Natuurmonumenten. De opnames zijn gemaakt tijdens zonsopgang of ondergang, omdat dan vaak het licht het mooist is.

                                          Zonsondergang Buurserzand

                                           Zonsopgang Steenhaarsplassen bij Buurserzand                                            HDR-opname bestaand uit drie opnames

                                            Het laatste licht valt op dit vennetje

1 opmerking:

  1. Dat is een mooi en fotogeniek plekje, zeker met dit licht. Ik vind alle foto's prachtig, maar mijn aandacht wordt onmiddelijk getrokken naar foto 3, TOP!

    BeantwoordenVerwijderen