donderdag 6 februari 2014

Waar blijft koning winter??

Het wil maar niet vlotten met de winter in Nederland. Alleen het noorden van het land heeft enkele dagen kunnen genieten van een dun laagje sneeuw, dat het landschap net even die winterse uitstraling geeft. Ook de temperaturen blijven ver boven het vriespunt, dus helaas geen ijs op de plassen en vennen. Hier in Twente is het dus ook niets anders...Veel mensen zitten er niet op te wachten, sneeuw en ijs gaan gepaard met dagelijks ongemak wat betreft het woon-werkverkeer. Maar voor de natuurfotograaf is het een prachtige beleving als er een mooie witte deken over het landschap ligt. Het lijkt er dus nu op dat koning winter ons dit keer overslaat en wij het voorlopig maar moeten doen met winterse beelden uit het archief. Toch ben ik er natuurlijk wel op uit geweest om buiten te genieten. Ook nieuwe fotolocaties opgezocht, voor als het toch eens gaat sneeuwen... Aan de rand van de grens  met Duitsland, liggen er hier in Twente een aantal kleine maar wel mooie natuurgebieden. Heb o.a het Beuningerachterveld, Punthuizen en het Duivelshof bezocht.
Onderstaande beelden zijn daar o.a. geschoten. Afgelopen week was er een prachtige zonsopgang waarbij ik wat sfeeropnames heb kunnen maken bij de Oelemars.  Dus voorlopig moet ik het maar met deze beelden doen, tenzij koning winter zich nog bedenkt!

                                             Zonsopgang de Welp, Losser


                                             Zonsopgang Punthuizen, Losser  Zonsondergang Beuningerachterveld, Losser


                                                 Zonsondergang de Oelemars, Losser


                                                  Zonsondergang het Duivelshof, Losser
                                   4 opmerkingen:

  1. Dit is ook wel érg mooi, Ronald. 1, 2 en 6 springen er voor mij uit. Groetjes, Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Maar wat voor een zonsopkomst heb je vastgelegd, prachtige kleuren. En bij de andere foto's zitten ook een paar beauties.

    gr jowan

    BeantwoordenVerwijderen