vrijdag 21 november 2014

Herfst in De Schatkamer van Twente

Midden in Nationaal Landschap Noordoost-Twente ligt de gemeente Losser. Binnen de grenzen van de gemeente zijn heel veel schatten te vinden. Soms leven we er midden tussen, soms moeten we er even naar op zoek. Maar het zijn stuk voor stuk pareltjes die de moeite waard zijn voor zowel toeristen als inwoners. Daarom noemen we Losser ook “De Schatkamer van Twente”.  Laat ik nou in Losser wonen en da's mooi meegenomen! Zelf probeer ik die mooie stukjes en pareltjes op foto vast te leggen onder de best mogelijke omstandigheden. Met de Duivelshof, Haagse Bos, de Oelemars en het Gilderhausservenn direct over de grens gelegen bij onze oosterburen is dat geen probleem. Vooral nu als de herfstkleuren op zijn mooist zijn is het genieten. De afgelopen dagen waren alle ingrediĆ«nten aanwezig voor mooie herfstfoto's, nevel, zonnetje en windstil. Natuurlijk ben ik er ook waar mogelijk op uit getrokken om al het moois vast te leggen. Soms ook wel lastig omdat je er zo vaak  komt en dan het 'mooie ' er niet meer van gaat inzien. Blijft wel moeilijk om bijvoorbeeld in een bos een geschikte compositie te vinden zonder dat het een chaos wordt, maar ik denk dat ik er wel in geslaagd ben om een paar goede foto's gemaakt te hebben. In het Gilderhausservenn werd ik nog aangenaam verrast 's morgens met een groep overtrekkende kraanvogels die hun reis naar het warme zuiden hadden vervolgt. Geweldig om te zien en te horen natuurlijk. Hieronder laat ik jullie dan ook meegenieten van het moois dat Losser en omgeving te bieden heeft. 


Mystieke nevels boven de Welp bij Losser

De Dinkel meandert door de Welp bij Losser


Gouden ochtendlicht bij de Invalsweg

Het Haagse Bos in prachtige herfstsetting

De Duivelshof is een kleurenpallet


Kraanvogels boven het Gilderhausservenn


5 opmerkingen:

 1. wat een juweeltjes!!!! ik ben helemaal onder de indruk! zowel van de rivierfoto's met de schitternde reflecties, als de bosfoto's met hun kleurrijke herfsttinten. ook de overtrekkende kraanvogels mogen gezien worden.
  Genoten! Groetjes, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dit zijn met recht pareltjes en zo mooi genomen. prachtige momenten van een heerlijke omgeving.wat een rijk gevoel moet dat zijn om daar te wonen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi gebied waar je woont Ronald. Je weet het goed in beeld te brengen waarbij nr 5 het mooiste sfeerbeeld biedt. de rij paaltjes geven nog eens extra diepte aan de foto. Een overstekend wild zwijn zou het completer hebben gemaakt. Maar deze is zonder dier ook al top!

  gr jowan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Jowan, jammer genoeg komen er hier in Twente helaas geen wilde zwijnen voor...

   Verwijderen