woensdag 17 april 2013

Heikikkers, ze zijn weer wakker....


Nu is de lente dan echt van start gegaan. De zon laat zich nu vaker zien en de temperaturen zijn nu ook aangenamer. De natuur maakt nu een inhaalslag. Afgelopen week de eerste adder weer gezien voor 2013 en ook weer de heikikkers. Altijd weer leuk om deze fraaie kikkers te horen 'ploppen' in de poelen. Ze zijn een maand later uit hun winterslaap vergeleken met vorig jaar! Zoals bekend kleuren de mannen mooi blauw als ze geslachtsrijp zijn en dit is dan ook maar van korte duur. Timing dus om deze 'smurfen' vast te leggen. Ben 's morgens vroeg naast een kikkerpoel gaan liggen en met het stijgen van de temperatuur werd de activiteit van de kikkers ook hoger. Onderstaande serie heb ik kunnen maken voordat het begon te waaien, wat weer een hinderlijke golfslag veroorzaakte. Vind zelf de 'gouden' kleur veroorzaakt door de lichtval op het pijpenstrootje wel wat toevoegen aan de foto's.

5 opmerkingen:

 1. Mooie foto's, subtiel en sfeervol door de rustige achtergrond. En foto 2 top scherp gesteld op die ene kikker. Groet, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het een hartstikke mooie serie, Ronald. Die laatste kan zo op een poster. Wat is die mooi. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor jullie reacties en het kijken!

  Ronald

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kwam op je blog via natuurinfocus. Erg mooie platen dit, mooi zacht van kleur en de ruimte eromheen is erg fraai. Je andere foto's zijn ook erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen