vrijdag 26 oktober 2012

Gilderhauservenn


De herfst is dan nu toch echt goed op gang gekomen. Na een paar koude nachten, zelfs met nachtvorst zijn de bladeren al mooi verkleurd. Het is een mooie tijd om je als fotograaf uit te leven. Zoveel onderwerpen waar je mooie beelden van kan maken zoals bv: paddenstoelen, gekleurd blad aan de boom en dauw op spinnenweb. Maar wat ook fraai is in deze tijd van het jaar zijn de mooie ochtendnevels en zonsopgangen. Wanneer de zon door de nevel probeert door te breken, krijg je van die mooie zonnestraalharpen.
Ik heb een aantal keer vroeg de wekker gezet om voor zonsopgang op locatie te zijn. Want zo'n halfuur voor zonsopgang kleurt de lucht soms erg mooi en als je dan van die grondnevel hebt krijg je een mooi sfeertje in je opnames. Heb geprobeert wat van die sfeer vast te leggen in het Gilderhauservenn, een mooi natuurgebied vlak over de grens gelegen in Duitsland. Het gebied bestaat uit heide, bos en vennen. Boven deze vennen onstaat dus vaak nevel, als het 's nachts afgekoeld is. Als het dan ook nog eens windstil is krijg je mooie reflecties van de wolken in het water. Al met al was het weer genieten. Een ochtend had het zelfs een beetje gevroren en was er een laagje rijp op de vegetatie. Het was dus snel handelen om foto's te maken, voordat de zon zijn werk deed....
Ook zag ik nog een langpootmug en tengere pantserjuffer mooi onder de dauw zitten in het lange gras. Met het eerste warme licht kan je hier ook fraaie opnames van maken.

                                          langpootmug

                                          tengere pantserjufferHierbij maar weer een impressie van die bezoekjes aan het Gilderhauservenn.

Zal later nog wat opnames van de herfst laten zien, want je blijft schieten met zoveel onderwerpen....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten