vrijdag 28 juni 2019

Voorjaar in het Dinkeldal

Inmiddels is de lente alweer in volle gang en kom je als natuurfotograaf eigenlijk tijd te kort om al het moois vast te leggen. Natuurlijk kan dat ook niet en zul je keuzes moeten maken. De ene keer leg ik het accent op landschap en de andere keer op bv macro fotografie. Dit jaar heb ik wel geprobeerd eens een keer de vroege voorjaarsbloeiers en kleuren vast te leggen. Ook hier moet je goed timen, want sommige soorten zijn zo weer uitgebloeid. En natuurlijk ben je ook nog eens afhankelijk van het weer, want je wilt wel mooie lichtomstandigheden hebben. Zo heb ik rond om mijn woonplaats Losser toch wel weer enkele mooie voorjaarsopnames kunnen maken. Soms moet je even zoeken, maar er zijn best nog wel wat leuke fotogenieke plekjes te vinden. Zo ook bij onze oosterburen, vlak over de grens zijn nog wel leuke plekjes te vinden, waar je het het karakteristieke beekdal nog kunt aantreffen. Vooral bij de Ruenbergerbeek en de Goorbeek tref je dat. Ook is dit het domein van de ijsvogel, die broed in de steile zandoevers. Het voorjaar is ook de periode dat het reewild zich weer laat zien, vooral vroeg in de morgen en avond. Inmiddels ken ik wel de plekjes waar zich de reeën ophouden en heb een aantal avonden besteed om wat foto's te schieten van deze prachtige dieren. Al met al weer een mooie tijd om buiten te zijn en te genieten!

             
                                                 Oldenzaalse Veen


                                                 Voorjaar langs de Dinkel

Reeën bij het Haagse Bos2 opmerkingen:

  1. According to Stanford Medical, It's indeed the ONLY reason women in this country get to live 10 years longer and weigh on average 19 kilos lighter than we do.

    (By the way, it has absolutely NOTHING to do with genetics or some secret diet and EVERYTHING to do with "HOW" they are eating.)

    BTW, What I said is "HOW", and not "WHAT"...

    CLICK this link to reveal if this short questionnaire can help you discover your real weight loss possibility

    BeantwoordenVerwijderen