maandag 21 januari 2013

Herten in de sneeuw

Wat is het genieten de laatste dagen. Het landschap is omgetoverd in een prachtig wit decor. De winter is nu echt begonnen! Nadat het vorige week begon te sneeuwen werd ik onrustig en wilde natuurlijk naar buiten om al het moois vast te leggen. Ik had al langere tijd de wens om herten in de sneeuw te gaan fotograferen. Nu heb ik al aardig wat opnames van deze prachtige dieren, maar niet in de sneeuw. Nu was het moment aangebroken om een poging te wagen. De sneeuw lag er nu, alleen de herten nog....
Donderdag vrij genomen en mijn spullen gepakt, thermoskan mee en mijzelf warm aangetrokken, want het was koud! Aangekomen op de plaats van bestemming in Duitsland begon het ook nog licht te sneeuwen, dit geeft de foto's net dat beetje extra. Door de sneeuwvlokken was het wel moeilijk scherpstellen met AF, zodat soms met de hand gecorrigeerd moest worden. Ook de herten werkten mee vandaag, zowel de edelherten als de damherten. Door je heel voorzichtig te bewegen en van boom naar boom te lopen kon je ze soms goed benaderen. Wel moest je enig geduld hebben totdat ze op een mooie plaats stonden.
Eenmaal thuis gekomen met twee volle geheugenkaarten van 8 Gb kon het uitzoeken beginnen. Hier een aantal beelden die ik graag met jullie wil delen.
4 opmerkingen:

 1. Dit zijn toch net Kerstkaarten. Wow, wat prachtig. Je bent niet voor niets op pad gegaan, Ronald. De eerste foto vind ik, geloof ik, nog de mooiste. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie platen Ronald, herten in de sneeuw is inderdaad mooi. En sneeuw in het bos werkt altijd goed, zie je het een stuk beter terug op de foto.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt Joke en Peter voor jullie reacties!

  Grt,

  Ronald

  BeantwoordenVerwijderen