zondag 6 april 2014

Gildehauser Venn

Een natuurgebied waar ik regelmatig kom is het Gildehauser Venn. Het ligt op zo'n 5 km over de grens bij onze oosterburen. Het 650 hectare grootte gebied bestaat uit heide, vennetjes en gemengde bossen. Vooral de vele vennetjes trekken mij erg aan en zijn een dankbaar onderwerp om te fotograferen, vooral onder de juiste omstandigheden met mist en nevel. Zowel bij zonsopgang als wel bij zonsondergang kun je hier mooie landschapsopnames maken. Natuurlijk leven er hier ook vogels en dieren. Zie vaak sporen van ree├źn en konijnen en hazen. Grauwe ganzen en kuifeenden zie je regelmatig op de waterplassen dobberen. Heb zelfs onlangs een klapekster gespot. Helaas heeft er eind vorige maand een flinke brand gewoed en heeft zo'n 150 hectare, voornamelijk gras verwoest. De brand heeft voornamelijk aan de oppervlakte van de bodem gewoed, waardoor deze weer redelijk snel hersteld. Hier laat ik een aantal beelden zien die ik de laatste tijd hier geschoten heb, ook na de brand.

Daags na de brand, 18 maart even een bezoek gebracht aan het Gildehauser Venn


Zo te zien zijn de bomen de brand bespaart gebleven.Na een koude nacht is het Het Gildehauser Venn gehuld in mist, dat een prachtige sfeer geeft aan het gebied.
Canadese grote ganzen 's morgens op een van de vele vennetjes die het gebied rijk is


5 opmerkingen:

 1. Mooi staaltje van landschapsfotografie laat je hier zien. Dat lijkt altijd eenvoudig maar het valt niet mee om het landschap er boeiend op te zetten. Het is jou in ieder geval uitstekend gelukt. Jammer dat dit mooie gebiedje voor mij veel te ver uit te buurt is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Paar mooie ochtend plaatjes zo Ronald zeker ook met die mist erbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heel mooi gebiedje, jammer van de brand. Genieten van jouw foto's. Laat er hier maar meer van zien.

  gr jowan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor het kijken en jullie reacties!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie beelden Ronald. Ik vind de laatste 4 het mooist, die zijn het dromerigst.

  Gr. John

  BeantwoordenVerwijderen