zondag 15 april 2012

Wilde zwijnen in het Teutoburgerwald

Vorige week zondag zijn we met z'n drietjes voor het eerst er even op uit geweest. Nu met een kleine meid van 3 maand is het natuurlijk even anders dan voorheen. Maar al met al was het een geslaagde middag. We zijn naar een wildpark geweest in Duitsland, gelegen achter Osnabruck in het Teutoburgerwald. Er zijn wilde zwijnen, damherten en moeflons te zien. We hebben alleen de wilde zwijnen gezien, waar het mij eigenlijk ook om te doen was. Vooral nu vroeg in het voorjaar zijn de eerste jonge biggetjes(frislingen)weer geboren. Erg leuk om te zien die kleine pyama's rond te zien lopen. Ondanks dat het een wildpark is was het niet eenvoudig er fatsoenlijke foto's van te maken. Het is altijd wat donkerder in het bos en ze zijn ook erg beweeglijk. Had ook alleen mijn 500mm meegenomen en eenpootstatief, wat achteraf 'too much' was. Met het nodige geduld en door rustig te wachten kwamen ze soms wel dichtbij. Soms kropen de frislingen allemaal dicht op elkaar om zich warm te houden, wat erg leuk om te zien was.
Hieronder een aantal opnames van die dag. Ik ga er zeker nog een keer weer naartoe.6 opmerkingen:

 1. Mooie foto's van een dier die je buiten een wildpark toch moeilijk voor de lens krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. het blijft een pracht moment om mee te mogen maken, die kleintjes zijn altijd zo schattig om te zien. En dat samen met jullie kleine, een hele onderneming. Heel leuk om deze serie te zien..

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk al die kleintjes zo bij elkaar. een geslaagde serie heb je gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie serie heb je er van gemaakt van deze kleine en nu nog schattige zwijntjes!

  Groeten,

  Remco

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hele mooie foto's en inderdaad moeilijk om te schieten gedurende de dag. Althans, hier aan de Veluwezoom zie ik ze alleen 's nachts maar misschien dat door het slechte mastjaar ze wat meer 'voor de dag' zullen komen...

  BeantwoordenVerwijderen