donderdag 5 april 2012

Bosanemonen

De lente is dan nu echt begonnen! De planten en bomen beginnen al weer uit te lopen. Er begint eindelijk weer wat kleur in het landschap te komen. Een van die boodschappers van de lente is wel de bosanemoon, vind ik. Deze bosplant komt voor in loofbossen, maar je vind ze ook wel langs slootkanten en soms graslanden. Bosanemoon bloeit zo vroeg in het jaar omdat de bomen dan nog kaal zijn. Wanneer het bladerdek van de bomen de bodem van het bos gaat beschaduwen is de plant bijna aan het einde van zijn groeicyclus.
Ik heb geprobeerd het fragiele, tere van de mooie bloem uit te beelden door te spelen met het licht en door iets over te belichten. Liggend op mijn buik heb ik met mijn 90mm macrolens de volgende opnames kunnen maken.
Voor meer opnames, zie mijn website.
3 opmerkingen:

  1. Het fragiele van de bosanemoon heb je heel geslaagd weergegeven. Het is toch iets met die bosanemonen. Zoveel foto's komen er voorbij op internet en ze vervelen me nog steeds niet. En al zeker niet bij deze serie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie tere foto's van de bosanemoon. Bij wat meer wit is overbelichten een goede keuze. Met de macrolens krijg je een prachtige dof.

    Gr. Nicole

    BeantwoordenVerwijderen