woensdag 10 augustus 2011

Catch of the day!

De laatste dagen ga ik regelmatig 's morgens voor dat ik ga werken even naar de uitkijkhut bij de Oelemars. Ook vanmorgen zat ik er weer en hoopte natuurlijk weer leuke waarnemingen te zien. Zoals b.v de ijsvogel, die zich helaas al een tijdje niet meer laat zien. De laatste tijd is het toch al wat slapjes qua leuke soorten. Na 2 uurtjes vond ik het wel welletjes en begon mijn spullen maar vast te pakken. Het werk gaat ook tenslotte gewoon door...
Ineens kwam er een grootte groep aalscholvers aangevlogen die landen vlak voor de hut. Het waren er een stuk of 15 die gezamenlijk gingen vissen. Ik had al een voorgevoel, want er zitten altijd een paar grote vissen voor de schuilhut en pakte toch maar weer mijn camera en bracht hem in stelling. Een aalscholver schepte plots een grootte snoek uit het water en liet deze ook weer los. De andere aalscholvers doken er gelijk allemaal op, wat natuurlijk voor de nodige actie zorgde. Toch ging de aalscholver er uiteindelijk met zijn flinke buit ervandoor en slikte de snoek heelhuids door! Stijf van de adrenaline maakte ik een paar opnames van het schouwspel dat nog geen 5 seconden duurde! Dank zij mijn Canon 7D die toch nog 8 beelden/sec. maakt had ik toch nog een paar opnames die de actie hebben vastgelegt.
Hieronder wat opnames die ik met jullie wil delen, zodat jullie ook mee kunnen genieten!

Veel kijkplezier!


9 opmerkingen:

 1. Wat een spectaculair moment he! En dat in een paar seconden! Echt gaaf! Antwoord op mijn vraag op BP is reeds beantwoord door het lezen van je blog!

  Nogmaals een compliment!

  Gr. Dennis

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Potdorie Ronald, schitterende serie heb je hier neergezet !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gaaf om te zien wat en hoe de aalscholver dat wegwerkt. Mooie serie geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een superactie vastgelegd! Prachtig! Vooral de tweede van boven, waar de snoek echt Eye-to-eye is met de aalschover vind ik heel mooi! Groeten, Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Ronald,

  Wat een lekker begin net voor je werk. De actie spat letterlijk van mijn monitor af. Erg gaaf om mee te kijken. Heerlijk en scherp vastgelegd. De Canon 7d heeft toch mooi zijn best gedaan om het er zo uit te laten zien.

  Complimenten hoor.

  Groeten,

  Remco

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Ronald,

  Spectaculair zeg! Gaaf om mee te maken. Ben benieuwd of zo'n snoek dan nog kans ziet om met z'n vlijmscherpe tanden nog schade aan te richten.

  Groeten,
  Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Ronald. Spectaculair !! Niet alleen die aalscholver had een goede vangst, jij ook ! Als ik in de jury zou zitten, dan kwam deze serie voor een stevige prijs in aanmerking. Veel succes verder. Benno Kamphuis

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Ronald, Heb je foto net gezien in TCTubantia. Wat een gave foto! Het is altijd mooi om aalscholvers te zien vissen, maar dit is echt top. Gefeliciteerd. Sander Smits, Almelo

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bedankt allemaal voor jullie reacties!

  grtz,

  Ronald

  BeantwoordenVerwijderen