vrijdag 29 juli 2011

Gildehauser venn

Na 6 maanden wachten werd eindelijk deze week mijn 0.3ND grad Lee filter afgeleverd. Om wat proefopnames te maken heb ik gisteren het Gildehauser venn bezocht. Vroeg de wekker gezet, om voor zonsopgang op de van te voren uitgezochte plek aanwezig te zijn.
De weersvoorspellingen waren gunstig, windstil en een koude nacht waardoor je mooie nevel krijgt boven het ven. Door de vele regenbuien van de afgelopen dagen waren de poelen in het ven mooi gevuld met water. Had gelukkig laarzen aangetrokken, want het was wel een drassige zooi geworden. De eerste opname is gemaakt voor zonsopgang, waardoor deze nog blauw is van kleur. Om 05.15u zou de zon op moeten komen, maar door de bewolking duurde het wat langer voordat de zon zich liet zien. Mooi om mee te maken hoe het veen ontwaakt, de nevel die langzaam oplost en de vogels die beginnen te zingen...
Uiteindelijk kwam wat matig de zon erdoor, waardoor de opnames net wat levendiger worden. Het was de moeite wel weer waard om vroeg de wekker te zetten...6 opmerkingen:

 1. dus dit kun je maken met de Lee filters, wat zijn ze mooi geworden. Dit zijn de foto's waarvoor je vroeg je bed uit komt en gaat..;-)
  Heb vandaag de folder binnen gekregen over de filters, even de basis kijken wat er nodig is.

  Maar nu weet ik het zeker, ik ga ze ook kopen..

  Jammer dat je er niet bij schrijft welke filter je hebt gebruikt, of is de filter uit de Neutral Density serie..???

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor je reactie Von.
  Heb hier gebruik gemaakt van een 0.6ND grad hard van Lee. Filter is uit de neutral density serie. Heb ook een foundation holder, waar je de filter inschuift. De digital SLR starter kit is een goede keuze om te starten, heb je gelijk de belangrijkste items. Heb het besteld bij:
  http://www.robertwhite.co.uk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dank je wel Ronald voor de info. Ga even googlen of de starter kit ook in NL te koop is.

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel erg fraai Ronald, wat een sfeer! Groet Tom

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Ronald,

  Erg mooi geworden! Vooral die gouden (liggende) foto's. Prachtig.

  Groeten,
  Robert

  BeantwoordenVerwijderen