dinsdag 5 juli 2011

Een uiltje knappen...

De laatste tijd heb ik wat tijd besteed met het observeren en fotograferen van de steenuil. Na een tip van bevriende fotograaf/vogelaarArt Wittingen ben ik een aantal keren 's morgens vroeg en 's avonds gaan posten. Vanuit de auto met een bakje koffie onder handbereik, wachten op de dingen die komen gaan. De steenuil laat zich soms zien, maar vaak zit hij op een plekje waar je geen goede opname van hem kunt maken of waar de auto niet kan staan. De steenuil zit op een boerenerf en daar ga je niet zomaar met je auto even rondrijden... Bij deze boer hebben we met de VWG Losser ook geen nestkast geplaatst of ooit steenuilen geringt. Dus even in de gaten houden deze plek. Het is een echte steenuilbiotoop, d.w.z. een erf met een oude schuur,rotzooi, fruitbomen en wat uitkijkposten zoals boomstammen. Op een van deze boomstammetjes kon ik de steenuil mooi vastleggen. Later vloog hij op om in een boom te gaan zitten om lekker te genieten van de ochtendzon. Heb de auto iets verplaatst om hier ook een opname van te maken. Hij trok zich niets van mijn bewegingen aan, waardoor ik een paar mooie foto's er aan overgehouden heb. De steenuil liet ik verder maar met rust en kon zo ongestoord verder slapen...3 opmerkingen:

 1. De foto bovenaan vind ik erg mooi en heeft heel veel sfeer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. je onderzoek naar het uiltje heeft zijn vruchten gegeven, wat zijn ze mooi geworden. Complimenten. Genieten van deze foto's.

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige vogel die steenuil. Lekker gevoel is dat als je een tijd zit te posten en dan met zulke resultaten naar huis kan. Ik vind de tweede foto het mooist. Mooie belichting en superscherp.

  Groeten,
  Robert

  BeantwoordenVerwijderen