maandag 27 juni 2011

Lepelaars bij QuackjeswaterWe hadden afgelopen pinksteren een hotelletje geboekt in Oost Voorne, om er eens op uit te gaan. Lekker even langs de kust uitwaaien.Het weer voor dat weekend was niet echt om naar huis te schrijven.Het was zwaar bewolkt met soms wat regen en er stond een aardige wind.Dat was natuurlijk jammer, maar daar heb je geen invloed op. Bij Oost Voorne liggen een aantal interessante natuurgebieden waar je leuke soorten kunt waarnemen. Soorten die je bij ons niet zo kunt waarnemen. Bij Quackjeswater te Rockanje broedt een lepelaarskolonie, waar je vanaf een hoge bult aardig zicht op hebt op de kolonie.Ook zit er een kolonie aalscholvers en er broeden kleine zilverreigers. Kortom een leuke verzameling vogels kon je hier aantreffen.
De afstand was wel aardig ver weg. Er waren al jongen en die werden dan ook gevoerd door de ouders. Soms kwam er dan een lepelaar voorbij vliegen die je dan kon fotograferen in vlucht.
1 opmerking:

  1. Hoi Ronald,

    Een van mijn favoriete vogels om te fotograferen. Zit begin augustus bij Vrouwenpolder in Zeeland; eens zien of Rockanje een beetje te doen is. Natuur genoeg daar in Zeeland.

    Groeten,
    Robert

    BeantwoordenVerwijderen