dinsdag 14 juni 2011

Voor dag en dauw

De laatste tijd heb ik weer wat meer tijd besteed om de kleine dierenwereld zoals vlinders,insecten en libellen te fotograferen. De lente is alweer in volle gang en de zomer begint er aan te komen, dus dit is de goede periode om met de macrolens de natuur in te gaan. Om een kans van slagen te hebben om deze diertjes goed op de plaat te krijgen is de vroege ochtend een ideale tijd.'s ochtends als de temperatuur goed is afgekoeld in de nacht, zitten de diertjes onder de dauw en kunnen dan niet wegvliegen. Ook kunnen de dauwdruppels net dat beetje extra geven aan een foto. Doordat de dagen nu lang zijn is het voor de natuurfotograaf wel erg vroeg opstaan om deze foto's te kunnen maken voor het krieken van de dag. Ik heb er wel soms moeite mee, ook omdat je vaak wat langer opblijft 's avonds. Maar goed, ik heb ook maar vroeg de wekker gezet en er een aantal keer op uit getrokken om tegen 5 uur in het veld aanwezig te zijn! Je moet tenslotte ook nog de vlinders,juffers en libellen opzoeken in het hoge gras. Hier laat ik een paar opnames zien van de laatste tijd gemaakt in het Engberdijkse veen, Duivelshof en langs de Dinkel. De opnames gemaakt in het Engberdijkse veen zijn van gemaakt tijdens de clubdag met Natuurfocus een maandje geleden alweer..
Alle opnames gemaakt met een Canon 40D met 90mm f2.8 Tamron macro vanaf statief met draadontspanner.

azuurjuffer bij zonsopgang, Engberdijkse veen


bruine vuurvlinder op zuuring, Engberdijkse veenvlieg


viervlek bij de Dinkel


lantaarntje

3 opmerkingen:

 1. Prima opnames! Erg mooi met name foto 1 en 2 vind ik sterk!

  Groeten,
  Dennis

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie serie foto`s Ronald, mooie details in de close up viervlek. Ik had me aankomend weekend iets voorgenomen, maar het schijnt erg slecht weer te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Ronald,

  Fraaie foto's. Vooral nummer 1 is uiteraard speciaal. De vuurvlinder foto kan mij ook erg bekoren door de kleurstelling en de vage achtergrond; goed gelukt.

  Groeten,
  Robert

  BeantwoordenVerwijderen