dinsdag 21 mei 2013

Oranjetipjes

De eerste vlinder die je vaak ziet rondfladderen als de lente is begonnen is het oranjetipje. Het is een vrij algemene vlinder die voorkomt op vochtige graslanden en in bermen van bosranden. Heel vaak kom je het oranjetipje tegen op een pinksterbloem, die hij als waardplant gebruikt. Het mannetje heeft een grote oranje vlek aan de vleugeltip van de voorvleugel, die bij het vrouwtje ontbreekt. De onderkant is geelgroen van kleur. De vleugellengte is ongeveer 20 millimeter. De opname's die ik hier laat zien zijn al weer een tijdje geleden gemaakt, toen het weer wat aangenamer was. Tijdens de eerste zonnestralen van de dag en met  dauwdruppels op de vegetatie krijg je mooie sfeerbeelden, vooral als je een beetje met tegenlicht werkt. Helaas zijn die mooie ochtenden schaars de laatste tijd. Dus een aantal keren vroeg de wekker gezet om voor zonsopgang op locatie te zijn, want je moet soms ook nog wel even zoeken waar de vlinders zich ophouden. Gelukkig is het veldje dicht bij huis, zodat geen kostbare tijd verloren gaat. Hieronder dus een paar beelden van deze fotogenieke vlinders. Opnames gemaakt met een Canon 40D met Tamron 90mm macrolens.

*Aanstaande zaterdag vertrek ik naar IJsland om daar 9 dagen te gaan fotograferen met een viertal fotovrienden. Uiteraard zal ik hier de resultaten posten.










                                       


10 opmerkingen:

  1. Mooie opnamen, vooral de laatste.
    Groet, Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hele fraaie serie van deze prachtige vlindersoort

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een mooi vlindertje is het toch. Jammer datie hier in het Westen bijna niet te vinden is. Mooie serie.
    Mooie site (blog) heb je trouwens, ook je andere foto's spreken me erg aan, zowel macro als vogels...fotografeer ik zelf ook graag.
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat heerlijk om die vlinder in je buurt te hebben. Heb hem bij mij in de buurt nog nooit gezien. Mooie serie, Ronald. Groetjes, Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Bedankt allemaal voor jullie leuke reacties!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Prachtig vlindertje de Oranjetip...ik was er ook opzoek naar aantal weken geleden. Helaas door het aanhoudende slechte weer niet meer kunnen vinden. Daarentegen heb jij ze wel erg mooi op de foto kunnen zetten. Het zijn allemaal fraaie softe foto's geworden.

    Gr,

    Remco

    BeantwoordenVerwijderen
  8. You could certainly see your skills in the article you write.
    The arena hopes for more passionate writers such as you
    who aren't afraid to say how they believe. All the time follow your heart.

    Feel free to visit my homepage: http://pornharvest.com/index.php?m=2501260

    BeantwoordenVerwijderen