donderdag 6 november 2014

Herfst

Het is al weer een tijdje geleden dat ik een bericht hier op de weblog geplaatst heb, maar heb ondertussen niet stilgezeten. Wel regelmatig er op uit, alleen het uitzoeken en bewerken van de opnames laat wat langer op zich wachten. Denk dat dit wel herkenbaar is voor velen onder ons. Maar goed, mij hoor je niet klagen hoor, want er is inmiddels wel weer een mooie tijd aangebroken. De herfst is inmiddels goed op gang gekomen. Paddenstoelen schieten uit de grond, bomen verkleuren of verliezen hun blad, de hertenbronst is inmiddels al weer ten einde. Ik ben er regelmatig op uit geweest om de herfstsfeer te vangen in de vorm van oa landschapsopnames. Als het mee zit en het is windstil en mistig, heb je goede ingrediƫnten voor een sfeervolle herfstplaat. Door het wisselvallige weer kun je ook mooie luchten verwachten gepaard met fraai laag licht. Zo ben ik naar het Gilderhauservenn, Buurserzand en Witte Veen geweest. Al vroeg in september dwaalde er wel een hele vreemde exotische vogel rond in de buurt van het detentiegebied bij Borne, namelijk een roze pelikaan. Hij was ongeringd en niet voorzien van een tag of iets. Wild? niemand kon het zeggen, maar het was wel een leuke soort die je niet dagelijks tegenkomt. Mocht ze in grote getale zien in Lake Nakuru te Kenia. Maar nu kon ik er ook een aantal fraaie opnames van maken in het vroege ochtendlicht.

Hieronder een aantal opnames van de laatste tijd die ik met jullie wil delen. Zal spoedig ook weer mijn website voorzien van nieuwe opnames, want daar moet ik ook nog een inhaalslag maken...

                                          Roze pelikaan in het vroege ochtendlicht



                                           Kobbelzwaan, ook mooi...
         
                                          Ochtendsfeer in het Gilderhauservenn


                                           Avondsfeer in het Gilderhauservenn


                                               Herfsttinten in het Gilderhauservenn

                                          Paddenstoelen in het Witte Veen


                                        Mooie start van de dag in het Witte Veen

5 opmerkingen:

  1. praaaaaaaaachtige landschapsfoto's met de mooie luchten, het water en de weerspiegelingen! ook de pelikaanfoto's zijn verbluffend.
    paddenstoelen zag ik al zo vaak op andere blogs, dus daar val ik niet meer van achterover.
    ik kwam hier nog niet zo vaak langs, maar l dit vanaf nu wel vaker doen. jouw blog bevalt me super!
    lieve groet, Hilde

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt Hilde en Jowan voor jullie reacties!
    grt,

    Ronald

    BeantwoordenVerwijderen