woensdag 6 december 2017

Indian Summer in TwenteZoals jullie gelezen hebben heb ik recent een fototrip naar de Harz gemaakt om daar de prachtige landschappen in herfstkleuren te fotograferen. Maar natuurlijk heb ik hier ook niet stilgezeten. Zoals meestal zijn de herfstkleuren in de laatste weken van oktober tot begin november op het mooist. Dit is natuurlijk afhankelijk van de buitentemperatuur en de hoeveelheid zonlicht. Lage buitentemperaturen met veel zonlicht gaat gepaard met een snelle kleurverandering van de bladeren.
Hier in Twente heb ik natuurlijk mijn favoriete plekjes, zoals het Buurserzand en Haagse Bos bezocht om de herfst vast te leggen. Ook het net over de grens gelegen Gildehauser Venn is ook altijd wel de moeite waard, helemaal als de omstandigheden top zijn door nevels en een flauw zonnetje zoals ik die tijdens mijn bezoek had.
Ook in het Buurserzand waren de omstandigheden zeer fraai. Na een koude nacht begin november, was alles berijpt en hing een dikke laag mist over het natuurgebied. Bingo dus! Dit zijn dus omstandigheden waar je als landschapsfotograaf warm van wordt! Vooral de omgeving waar het aangeplante bos en de bovenste bodemlagen zijn verwijdert om de heide weer een kans te geven is nu erg fraai. Grove dennen en jeneverstruiken steken nu mooi tegen de horizon af en helemaal is de mist is dit een erg fraai fotomotief! Hieronder dus een reeks opnames gemaakt in misschien wel de mooiste tijd van het jaar, in ieder geval de kleurrijkste tijd.

                                             Herfststorm boven het Aamsveen
                                           
                                              Ochtendstemming Gildehauser Venn


                                              Mistig ven bij het Lonnekermeer

                                             Erve Middelkamp bij De Lutte

                                              Winter ontmoet herfst in het BuurserzandHaagse Bos in herfsttooi                                              Herfstkleuren in het Arboretum Poort Bulten


Geen opmerkingen:

Een reactie posten