maandag 3 oktober 2011

Kruger NP Zuid Afrika 2011
Afgelopen maandag zijn we weer teruggekomen van een zeer geslaagde rondreis van 3 weken door het Kruger NP in Zuid Afrika. Vorig jaar hadden we ook het park bezocht, maar dan alleen het zuidelijke gedeelte. Nu hadden we meer tijd en hebben het hele park doorgereisd. We zijn in het noorden begonnen bij Punta Maria en zo via Shingwedzi, Mopani, Letaba, Olifants, Satara, Skukuza, Lower Sabie, Crocodile Bridge tot aan Berg en Dal in het zuiden afgezakt. We hadden een auto gehuurd en de overnachtingen in Nederland al vastgelegt. Dit is wel nodig want de meeste restkamps zaten vol.Geweldig om zo het park door te reizen en door de beschikbare tijd ook de nodige dieren en vogels te zien en natuurlijk te fotograferen. Mijn imagetank van 180Gb zit tjokvol met opnames die ik de komende tijd nog natuurlijk ga uitzoeken en bewerken. Een hele klus dus, maar dat is natuurlijk lekker nagenieten. Al die indrukken, geluiden etc. zullen nog vaak 'naar boven' komen.
De reis is voorspoedig verlopen, alleen op een defect van mijn Canon 40D na. Die hielt het er plots mee op en is nu bij Tech-repair voor controle/reparatie. Gelukkig had ik mijn Canon 7D ook mee die mij niet in de steek liet. Wel lastig om een body te gebruiken, waar je soms twee of drie objektieven nodig hebt. Door de droogte had je natuurlijk veel stof en zand die je sensor kunnen beschadigen. Maar door voorzichtig te werken heb ik me wel kunnen redden. Het zal nog wel even duren voordat ik al mijn opnames heb doorgespit en op mijn website heb geplaatst, maar hier alvast een voorproefje. Was natuurlijk zelf nieuwsgierig naar het resultaat en heb even wat beelden bewerkt om met jullie te delen.
De komende tijd zal ik hier meer beelden laten zien zodat jullie mee kunnen genieten.


Olifants river

luipaard

giraffe


afrikaanse visarend

witkapbijeneter

8 opmerkingen:

 1. Hoi Ronald,

  Wat lijkt me dat heerlijk zo'n berg materiaal om te gaan bewerken en plaatsen. Aan de andere kant misschien wel een hele klus. Maar ik zou best met je willen ruilen hoor. Ik beperk me ondertussen maar tot de Friese jungle.

  Mooie beelden trouwens.

  Groeten,
  Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is inderdaad een hele klus Robert, maar wel een leuke hoor! Mij hoor je ook niet klagen...

  grt,

  Ronald

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat moet dit een mooie vakantie zijn geweest. Deze foto's beloven veel goeds. Geniet nog een keer van je vakantie met het uitzoeken van je bergje.

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ronald wat ziet dit er mooi uit.
  De foto met de giraffes spreekt me van deze serie het meest aan.
  Ben erg benieuwd naar het vervolg.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zat al te wachten waar je mee kwam, en zoals verwacht weer schitterende opnames,die Giraffes vind ik ook erg fraai. Kom maar met je updates..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat moet dit een prachtige belevenis geweest zijn. Wat zal jij veel foto's hebben gemaakt, en dan ook nog eens in Raw geschoten. Jij bent voorlopig nog wel even zoet met de nabewerking. Had je album al op FB gezien....echt schitterend, waar je trots op mag wezen.

  Gr,

  Remco

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bedankt voor jullie reacties allemaal, leuk om te lezen. Zal binnenkort een vervolg geven aan mijn Afrika avontuur.

  grt,

  Ronald

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Ronald,

  Dat moet een prachtige reis geweest zijn; lijkt me erg gaaf om daar eens tekeer te kunnen gaan met de camera.

  Je hebt iig al een paar prachtige platen geplaatst, schitterend. Kan me voorstellen dat er tussen de overige 180gb nog wel wat moois zit :-)

  Grt,

  Marcel

  BeantwoordenVerwijderen