woensdag 18 januari 2012

Landschapsfotografie Kootwijkerzand


Afgelopen zaterdag hadden we met de fotoclub Natuurfocus een workshop landschapsfotografie voor gevorderden op de agenda staan. Deze werd gegeven door natuurfotograaf Geurt Besselink. Met 12 leden konden we deelnemen aan deze workshop. Bij Radio Kootwijk werden we ruim voor zonsopgang ontvangen door Geurt met koffie. Na een kort inleidend gesprek over de dagindeling liepen we met de groep het aangrenzende gebied het Kootwijkerzand in. Een mooi stuifzandgebied dat gevormd is door wind en zand.
Kenmerkend voor het Kootwijkerzand zijn de bizar gevormde vliegdennen. Vernoemd naar het gevleugelde zaad dat spontaan is komen aanwaaien. Vaak zijn ze meer dan een eeuw oud. Door wind en zand gegeseld, zijn de wortels dan vaak kaalgestoven. Ze lijken op stelten in het kale landschap te staan. Onder leiding van Geurt vermaakten we ons prima in deze Nederlandse sahara. Door te experimenteren met filters, belichtingen en composities kwamen verschillende resultaten op de geheugenkaart te staan. Op het einde van de dag werden we nog getrakteerd op een mooie zonsondergang, die natuurlijk ook vastgelegd werd.
De mooi gevormde vliegdennen vormden een dankbaar onderwerp.

Hieronder enkele beelden van deze leerzame dag in het Kootwijkerzand.
1 opmerking:

  1. ik had al iets gezien, maar wanneer je de foto in het groot bekijkt zijn ze zo mooi om te zien, jullie hebben vast een prachtige dag gehad.

    Groetjes Von

    BeantwoordenVerwijderen