maandag 18 maart 2013

Waterspreeuw

                      

Afgelopen week leek het er even op dat de lente zou gaan beginnen. Kraanvogels trokken massaal over richting het noorden naar hun broedgebieden en te temperatuur werd wat aangenamer. Maar toch kwam koning winter weer terug met sneeuwbuien en strenge nachtvorst. Nu verbleef er al een tijdje weer een leuke wintergast bij ons in de regio, namelijk een waterspreeuw. Vorig jaar zat er eentje geruime tijd bij een stroompje in de buurt van Hengelo en nu zat er eentje bij Eibergen in de buurt. Heb toch maar de moeite genomen om te gaan kijken voordat deze mooie vogel weer naar het zuiden vertrekt. Op locatie was het even zoeken naar de waterspreeuw. Heb de beek afgelopen totdat ik de waterspreeuw ontdekte zittend op een steen bij een stuw. Heb de situatie even aangekeken en na een tijdje ontdek je dat hij vaak op dezelfde uitkijkpost terug komt om te rusten of te observeren. Hij ging geregeld op een steen zitten die net boven het water uitkwam. Dit was een mooi fotomoment. Ben op mijn buik langs de oever gaan liggen met de camera ondersteund door een rijstzak om zo een fraai laag standpunt te krijgen, zodat de achtergrond mooi en rustig wordt. Het was wel koud en het leverd je wel natte en vieze kleren op, maar dat moet je er maar voor over hebben... Heb een aantal fraaie beelden kunnen schieten, waaronder ook een aantal tijdens het fourageren in het water. Leuk om te zien hou hij zich staande houd in het sterk stroomende water!
Hieronder een aantal beelden gemaakt tijdens deze fotosessie.

Alle beelden gemaakt met Canon 7D met 500mm F4 lensNog leuk om te vermelden is dat ik in de prijzen ben gevallen bij de winterfotowedstrijd van het natuurfotoblad Natuurfotopassie, met een opname van de waterspreeuw die ik vorig jaar maakte bij Hengelo. Met onderstaande foto heb ik een 6e plek gehaald, waar ik best trots op ben gezien het sterke deelnemersveld.

 De foto's worden tentoongesteld in het Fotografencafe Kasteel Woerden. Op 21 april volgt de prijsuitreiking. Zal tzt hier op terug komen.

3 opmerkingen:

  1. Stuk voor stuk mooie foto's van een bijzondere wintergast. En wat leuk dat je in de prijzen gevallen bent. Groet, Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een schitterende serie, Ronald. Foto 3 vind ik érg mooi. Groetjes, Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bedankt dames voor jullie reactie en het kijken!

    BeantwoordenVerwijderen