vrijdag 10 december 2010

Lynxen en Wolven in de sneeuw

Afgelopen week is dan toch echt de winter begonnen. De temperatuur daalde onder het vriespunt en het sneeuwde behoorlijk. Dit zijn dan mooie tijden voor de fotograaf om er op uit te gaan. Zo ben ik op pad gegaan om lynxen te fotograferen in de sneeuw. Natuurlijk geen wilde, want dan moet ik toch wel een heel eind rijden, maar dieren in gevangenschap. Normaal fotografeer ik het liefst wilde dieren, maar voor sommige soorten zoals de lynx kun je niet anders. De bestemming was Duitsland en niet het bekende Bayerische Wald, maar Granat Wildpark bij Haltern dat een stuk dichterbij huis ligt. Het is niet te vergelijken met het Bayerische Wald, maar je kunt je er wel vermaken. De lynxen hadden jongen, wat natuurlijk leuke momenten opleverd. Ze zitten achter tralies, wat natuurlijk niet echt optimaal is om goede opnames te maken. Maar door een goede achtergrond te kiezen en met klein diafragma te werken kun je wel tot goede resultaten komen. Bij aankomst lagen ze allemaal lekker tegen elkaar aan te slapen, zoals katten dat vaker doen. Maar na een uurtje wachten kwam er dan toch nog beweging in de groep en gingen de speelse jonge lynxen ravotten. Dit zijn mooie momenten om te zien en ik heb geprobeerd daar een aantal opnames van te maken.Wel moeilijk omdat de actie snel gaat en de lichtomstandigheden niet erg gunstig waren.De meeste opnames kon ik na het zien thuis op de pc zo in de prullebak gooien. Veelal was de achtergrond slecht of zat er weer een irritante tak of ander obstakel in beeld. Maar uiteindelijk kon ik er toch een paar gebruiken waarvan hier enkele voorbeelden. Ook kon ik enkele opnames maken van wolven die net twee weken in hun nieuwe verblijf zaten. Ik had het geluk dat tijdens mijn bezoek de begeleider van de wolven aanwezig was die ze ging voeren. Ik mocht met hem binnen de omheining staan en kon zo enkele opnames maken van deze prachtige dieren. Het verblijf is ook nog maar net geopend en de aanplanting moet nog vorm krijgen. Al met al was het een koude maar leuke dag in het wildpark. Alle opnames zijn gemaakt met de Canon 7D en 500mm F4 vanaf statief met schommelkop.4 opmerkingen:

 1. een lynx is ook zo mooi om op de foto te zetten, en dan nog wel in de sneeuw, prachtig gedaan. En toch net ietsjes dichter bij huis. Wat een geluk dat je even vrij uitzicht had bij de wolven. Toch aardig van deze persoon. Deze foto's zijn zo mooi op te zien, gefeliciteerd..
  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een schitterende opnames, van deze prachtige dieren, zowel de lynx als de wolf behoren tot mijn favoriete dieren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zijn Lynx mooie katachtige zeg,wow zit er met verbijstering naar te kijken,wat is de natuur toch prachtig zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hele mooie foto's. Ik kom binnenkort eens uitgebreid kijken. Ik heb een foto blog (www.ronaldpoels.wordpress.com). Neem eens een kijkje. Groeten Ronald

  BeantwoordenVerwijderen