zondag 12 februari 2012

Zwartbuikwaterspreeuw

Dit weekend was er wel een heel bijzondere wintergast hier in Twente, een zwartbuikwaterspreeuw. Een ondersoort van de waterspreeuw, die normaal in de zuidelijke delen van Europa voor komt. Vrijdag dook er eentje op bij een stuw bij het Lonneker meer in de buurt. Zaterdag maar een kijkje gaan nemen. Normaal gesproken ben ik geen soortenjager, maar als er dan een bijzondere soort vlak bij je in de buurt wordt waargenomen ga je toch even kijken. Ik was niet de enige ter plekke, er waren meer vogelaars en fotografen die deze wintergast wilden aanschouwen. Het vogeltje is niet schuw en was dus ook goed te fotograferen. Hieronder een impressie van die dag.
5 opmerkingen:

 1. Superwaarneming. En mooi vastgelegd op dat ijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wanneer er een bijzondere vogel in de omgeving is altijd even kijken, je hebt er mooie foto's van weten te maken. Het ijs wat er nog is, doet het goed op de foto..

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gaaf man! en dat in Twente! Vorig jaar heb ik ze gezien in de AWD, maar deze omgeving is vele malen mooier dan de betonnen sloten van de AWD!

  Gr. Dennis

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Ronald,

  Ik had hetzelfde gedaan, als die hier in de buurt waargenomen was. Het is geen alledaags vogeltje, en schuw is die ook niet. Het heeft jouw bijzonder mooie platen opgeleverd!

  Gr,

  Remco

  BeantwoordenVerwijderen