woensdag 21 november 2012

Herfst

Het is al weer bijna achter de rug, een van de mooiste seizoenen van het jaar, de herfst. Het blad is al bijna van de bomen en de mooie kleuren zijn niet meer zo intens. Natuurlijk ben ik ook naar buiten geweest om dit  in beeld te brengen. Het blijft moeilijk om de herfst goed in beeld te brengen. Vooral het bos met al die mooie kleuren blijft een uitdaging. Je bent al gauw geneigd om te veel in beeld te brengen en dan wordt het beeld te onrustig. Ik heb mij dan ook dit keer toegelegd op de kleine dingen en details zoals de paddenstoelen en herfstblad.  Heb geprobeerd om de paddenstoelen niet 'recht toe recht aan' te fotograferen, maar een beetje een kleurrijke en dromerige sfeer te creĆ«ren. De benaming van de paddenstoelen is niet mijn ding, maar fotogeniek zijn ze wel! Ook typisch voor de herfst zijn de mooie ochtendnevels en spinnenwebben. Kortom genoeg onderwerpen waar je je als natuurfotograaf op kunt uitleven. Ook heb ik weer een bezoekje gebracht aan de boshut van Han Bouwmeester om daar mijn favoriete bosbewoners te fotograferen, de eekhoorn. Leuke koddige dieren zijn het die maar weinig stil zitten. Het blijft altijd een uitdaging om ze op de foto te krijgen. Toch ben ik tevreden huiswaarts gekeerd met een geheugenkaart vol eekhoorns in herfstsetting.

Hieronder een aantal beelden die ik dus de afgelopen tijd heb kunnen maken. Meer opnames later op mijn website, die ik momenteel aan het updaten ben.

                                          ochtendsfeer


                                           Lonneker berg


                                          herfstblad

                                          paddenstoelen


                                          eekhoorn


4 opmerkingen:

 1. Hoi Ronald,

  Wat een mooie foto's! Echt heel mooi.
  Is het de hut van Han Bouwmeester de moeite waard? Ik heb er ook een keer aangedacht om die hut een keer te proberen?

  Mvg,
  Jerry

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Jerry:Ja hoor, het is zeker de moeite waard om een dag aan te besteden. Veel verschillende soorten vogels en natuurlijk eekhoorns. Je kunt zelf je eigen setting ook aanpassen.

   Verwijderen
 2. Hoi Ronald,

  Fraaie foto's! Met name de tweede en vierde paddenstoelenfoto spreekt mij enorm aan; mooi gedaan.

  Groeten, Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fraai herfstblog met mooie foto's erbij. De laatste 2 van de Eekhoorn zijn toch wel mijn favoriet!!!

  Gr,\

  Remco

  BeantwoordenVerwijderen